marți, 20 mai 2008

comunicat de solidarizare din partea Asociatiei Komunitas

In semn de solidaritate cu evenimentul “Esti spectator? Ia ARTitudine” si cu ideile promovate in cadrul acestuia, Asociatia Komunitas a decis sa se alature organizatorilor de la A.R.T Fusion venind cu citeva propuneri care vor completa festivalul.

Ce vom face: proiectii de filme si VJing pe terasa “La Motoare”; participare la expozitia foto; organizarea unui mars-parada pe 25 mai, cu ocazia Zilei Internationale a Africii. Marsul va avea ca punct de oprire Parcul Cismigiu, unde instrumentele de percutie se vor intilni cu animatiile de strada din cadrul festivalului “Ia ARTitudine”.

Consideram ca discriminarea reprezinta un fenomen complex si profund inradacinat in realitatea cotidiana, care, din pacate, functioneaza sub o multitudine de forme si manifestari. Avind in vedere acest lucru, solidaritatea sociala ar trebui promovata si dezvoltata la mai multe niveluri: fata de minoritati, refugiati, persoane cu dizabilitati, batrini, saraci si alte categorii defavorizate.

Credem totodata in idea de actiune-in-retea a diferitelor segmente din societatea civila, cel mai sigur mod de a coagula o anumita putere, de a avea ceva de spus si, prin urmare, de a produce schimbare sociala. Motiv pentru care vom lua parte la acest eveniment.

Ne vedem acolo!

Niciun comentariu: